Nationaldagsfirande på SVT

Nationaldagsfirande på SVT

04 juni 2018 TV-tips

En helkväll fylld med musik             

Fira Sveriges Nationaldag den 6 juni på SVT. Programledarna Anne Lundberg (Antikrundan) och Tara Moshizi (Kulturnyheterna) bjuder på en traditionsenlig och musikfylld helkväll från Sollidenscenen i Stockholm. 

Några av Sveriges främsta artister     

På Skansen finns några av Sveriges främsta artister, bland annat Darin, Marianne Mörck, David Lindgren, Elina Rombo och John Lundvik, som sjunger för kvällens hedersgäster, publiken på plats och alla tv-tittare. Under sändningen blir det mycket sång och musik och kvällens samtliga artister ackompanjeras av Nationaldagens husband, Maria Willstedts orkester som är en av lagledarna och pianisterna i SVT:s populära programserie "Så ska det låta". På plats vid Sollidenscenen finns också Arméns musikkår, en grupp på 53 musiker som är försvarsmaktens största orkester. Kung Carl XVI Gustaf kommer även att högtidstala samt dela ut fanor till tio organisationer. 

Programledaren Tara Moshizi inleder sändningarna från Nationaldagen genom att kommentera den kungliga kortegen som rullar från Slottet till Skansen. När kungafamiljen finns på plats vid Sollidenscenen tar Anne Lundberg över programledarskapet. När festligheterna är avslutade på Sollidenscenen fortsätter direktsändningen på Skansen med en talkshow som leds av Tara Moshizi, med en rad inbjudna gäster. 

Se Nationaldagsfirandet på din tv eller streama live

Vill du se Nationaldagsfirandet på SVT? Du kan antingen titta direkt på din tv, eller streama live med Sappa Play på din mobil, dator eller surfplatta. Läs mer om Sappa Play här. Vi önskar er alla en riktigt härlig Nationaldag!