Sappa lanserar Omsorgsportalen
16 september, 2019

Sappa lanserar Omsorgsportalen

Kategorier: Press

Omsorgsportalen

Vi kan med glädje berätta att vi nu lanserar Sappas nya tjänst - Omsorgsportalen. Välkommen till Sveriges första oberoende marknadsplats för digitala hjälpmedel och omsorgstjänster i hemmet. Gör hemmet både tryggare och smartare för dig eller din anhörige med hjälp av tjänsterna på omsorgsportalen.se. 

Grattis Boden och Eksjö! Ni är först ut i en rad kommuner att få tillgång till tjänsten. Beställ här

Bo kvar hemma - på dina villkor

På Omsorgsportalen hittar du tjänster och hjälpmedel som gör det möjligt för dig att bo kvar hemma även om ditt omsorgsbehov blivit större. För många är det positivt att dagens hjälpmedel bidrar till en fortsatt hög integritet och framförallt frihet att fortsätta leva som vanligt – hemma. Utöver detta bidrar dessutom flera av de hjälpmedel som finns tillgängliga till brandsäkerheten, vilket bidrar till ökad trygghet både för individen och grannarna.

Exempel på tjänster:
• Påminnelsepanel – visar med hjälp av sensorer vad som är på och av, öppet eller stängt i hemmet
• Smarta lås – ha koll på dörrar och fönster på distans, samt underlätta nyckelhantering
• Brandsäkerhet – till exempel spisvakt, som stänger av spisen innan olyckan är framme
• Elektronikstyrning – kan styra och kontrollera belysning och apparater från distans

Välfärdsbredband är inkluderat i alla tjänster.

Enkelt att beställa, enkelt att använda

Tjänsterna kan beställas av användaren själv eller en anhörig direkt via portalen, initieras av hemtjänsten eller beställas som en kollektiv tjänst. Tjänsterna går genom välfärdsbredband varpå fastighetsägaren eller föreningen kan luta sig tillbaka medan vi sköter leveransen. Vi gör inte bara fastigheten mer attraktiv - vi gör den även till en säkrare plats för alla!

Är du nyfiken och vill veta mer? Klicka här

Med dagens hjälpmedelkan vi leva ett tryggare liv i vetskapen om att exempelvis våra anhöriga eller hemtjänst larmas om olyckan skulle vara framme. Även för den anhörige är det ofta en stor lättnad att känna sig trygg med att bli meddelad om något oförutsett skulle ske. Vi möjliggör detta på ett överskådligt, enkelt och tryggt sätt.